BLOG

Blog Hoe het allemaal begon...

Vorige Artikel 10 van 10

Hoe het allemaal begon
Een kennismaking met Het huis van Pluis

Dit is de eerste blog die ik schrijf, dus ik begin  gewoon maar bij het begin: Hoe het allemaal begon…


Ontstaan vanuit het verlangen naar orde en rust
Wanneer ik bij mijzelf te rade ga om uit te zoeken hoe het toch allemaal zo is gekomen, moet ik toegeven dat Het huis van Pluis in eerste instantie is ontstaan vanuit het grootste verlangen van bijna iedere jonge moeder: orde en rust. In mijn geval was dit orde in al het speelgoed van mijn (toen nog) kleuterdochtertjes. En rust wanneer ze met al dat speelgoed aan het spelen zijn. Het enthousiasme van jonge kinderen tijdens het spelen is onuitputtelijk, maar het gekletter van speelgoed en het gejoel waarmee alles gebeurd, is in ons kleine woonkamertje soms echt to hard to handle… Herkenbaar?

Keerzijde
De keerzijde of valkuil van het bereiken van orde en rust is dat je al snel kinderen aan het beperken bent in hun levendige fantasie, want leeuwinnen brullen nu eenmaal en in de wereld van ridders en draken wordt er echt niks opgeruimd. Dus ik wilde mijn dochters niet in de weg gaan zitten met leeuwinnen die alleen maar slapen en ridders die alleen maar in een kringetje tegen elkaar fluisteren. In míjn fantasie zag ik dat levendig voor mij, maar dat kan je van een kleuter niet vragen. Hun levendige verbeeldingskracht schiet nog zó alle kanten op en is nog zó creatief, dat wilde ik niet met mijn saaie ideeën in een laag volume begrenzen…

Eigen wereldje
Zo besloot ik een eigen wereldje te maken voor  het speelgoed waar ze het meest mee speelden  en ik dus ook elke dag in alle hoeken van onze  woonkamer terug vond: de boerderij en het kasteel. Ik had één keer eerder gevilt, dus ik wist enigszins wat ik moest doen. Eerst maakte ik een groen kleed met een waterbron en een rivier. Dit kleed is nu nog steeds in de webshop te vinden als speelkleed Waterbron. Daarna maakte ik het speelkleed Boerderij met een echt moestuintje. En toen had ik de smaak zo te pakken dat het speelkleed Savanne en Kasteel snel daarna zijn ontstaan. 

Het gevolg hiervan was, dat er een logische plek was ontstaan waar de kinderen met hun speelgoed op konden gaan spelen. Want de koeien woonden niet langer onder de bank, maar graasden in de wei…of als ze stout waren, in de moestuin. En wanneer de paarden langs galoppeerden, denderden ze niet meer over tafel, maar over het zachte kleed dat er onder lag. De ridders wonen tot op de dag van vandaag in hun kasteel, omdat er een mooie hoek is ingericht met een kleed dat precies onder het kasteel past. Automatisch zorgde dit voor een beetje meer orde in de chaos, zonder dat ik iets van de dametjes had gevraagd…

Een eigen hoekje
Wanneer ik nu om mij heen kijk, is er in de slaapkamer van de meisjes een mooi tafeltje de paarden wonen, een plank in de kast waar de elfjes leven en een plek in de woonkamer waar het herfst is. Alles een eigen hoekje, waarin gespeeld wordt én het speelgoed mag blijven staan, omdat het er zo mooi tot z’n recht komt. En natuurlijk verstopt er nog wel eens een ridder zich achter het gordijn en vliegen er elfjes de woonkamer binnen, maar iedereen heeft nu in ieder geval een vanzelfsprekend plekje om weer thuis te komen…en dat is zó anders dan het speelgoed in een doos te kieperen en in de kast te zetten.

De webshop
Zoals eerder aangegeven, wonen wij niet groot en kan een mens ook tè veel speelkleden in huis hebben... Dit alles gebeurde op een punt in mijn leven dat ik de tijd en energie kreeg om een eigen onderneming te starten. In juli 2018 is toen Het huis van Pluis geboren en kon ik mijn passie delen met iedereen die het maar wilde. Met liefde maak ik de speelkleden die in de webshop staan, maar nóg leuker vind ik het om ze op aanvraag te maken. Hier zitten vaak mooie verhalen achter. Maar daar schrijf ik over in een volgende blog! Ik kan nog wel even door gaan, maar voor nu is het genoeg.

Alleen nog een leuke tip
Kijk bij jou thuis rond en bedenk voor één type speelgoed jij een hoekje kan inrichten, het liefst samen met je kind voor de creatieve en fantasierijke input. Je zal zien hoeveel meer je kind geprikkeld wordt ermee te gaan spelen.
Het is nu herfst, dus leg er wat herfstblaadjes bij en wacht af…

Veel speelplezier!

Anneleen

Nieuwsbrief

Ontvang 6x per jaar de nieuwsbrief vol inspiratie en tips om jouw kids fantasierijk én verantwoord te laten spelen!
Aanmelden
© 2018 - 2021 Het huis van Pluis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel