Veelgestelde vragen

Waarvoor gebruik je een speelkleed?

Lees voor het antwoord op deze vraag in deze blog!


Voor welke leeftijd is een speelkleed geschikt?

Vanaf de kleuterleeftijd gaan kinderen rollenspelletjes spelen met diertjes of popjes. Een speelkleed kan vanaf dat moment een mooie en stimulerende leefwereld zijn. Op latere leeftijd worden speelkleden gebruikt voor Playmobil en Lego. Je kan er een prachtige hoek mee inrichten. Speelkleden komen om deze reden ook goed tot z´n recht op seizoenstafels. Zeker de seizoenskleden zijn hiervoor geschikt.


Kan ik mijn speelkleed wassen?

Ja, dat kan! Was speelkleden op een wasprogramma speciaal voor wol én met een wol wasmiddel.


Van welke wol worden de speelkleden gemaakt?

Wol dat voor het maken van de speelmaterialen wordt gebruikt, is Merino wol van Europese afkomst en is diervriendelijk geproduceerd. De schapen worden gehouden door kleinschalige familie­bedrijven. In Duitsland wordt deze wol volgens de Ökotex-100 norm kindvriendelijk geverfd volgens de principes van biologische productie. 

Kan ik een speelkleed in een andere maat of kleur krijgen? 

Ja, dat kan. Zowel de kleur als de maat van een speelkleed kan aangepast worden. Schijf je wensen bij ´Opmerkingen` tijdens het bestelproces of stuur voorafgaand aan je bestelling een mailtje naar info@hethuisvanpluis.nl.

Wat is de levertijd van een speelkleed?

De levertijd is max. 5 werkdagen. Mocht dit langer duren, dan krijg je hier uiteraard tijdig bericht van. Pakketten worden verzonden met PostNL. 

Wat moet ik doen als ik mijn eigen speelkleed wil ontwerpen?

Stuur een je ontwerp naar info@hethuisvanpluis.nl. We overleggen de mogelijkheden en gaan dan meteen voor je aan de slag! Bijna alles is mogelijk qua afmeting en kleur, dus laat hier je fantasie niet door belemmeren! ????

Kan ik een speelkleed terugsturen?

Het gebeurt zelden dat een speelkleed niet bevalt. Wil je het toch terugsturen, dan vind je de juiste gegevens hier. Wanneer de retourzending in goede orde ontvangen is, wordt automatisch het bedrag teruggestort op uw rekening.

Hoe bestel ik een speelkleed vanuit het buitenland?

Bestellen vanuit België is geen probleem en via de reguliere bestelprocedure. Bij de adresgegevens kan België als land worden ingevoerd. Wil u vanuit een ander land bestellen of de bestelling in een ander land laten afleveren? Stuur dan een mail naar info@hethuisvanpluis.nl voor de mogelijkheden.

Waar zijn de speelkleden van Het huis van Pluis te koop?

Af en toe is Het huis van Pluis te vinden om een markt of een beurs, maar verder zijn de speelkleden alleen verkrijgbaar in deze webshop. Incidenteel bied een andere webshop tijdelijk iets aan.

Voor welk speelgoed zijn de speelkleden geschikt?

Speelkleden zijn voor al het speelgoed en voor jong en oud geschikt. Hierdoor ´groeien de speelkleden mee´. Waar het start met houten speelgoed of boerderijdiertjes, is het later ook geschikt voor Playmobil en Lego.

Wat is het verschil tussen de DIY sets en de startsets speelstenen maken?

De wol van de startsets is ruwer dan de vol in de overige speelstenensets. Voor het eindresultaat maakt dit weinig uit. Maar het proces van vilten verloopt bij deze ruwe wol veel gemakkelijker en sneller. Zeker voor het vilten met kinderen zijn de startsets heel geschikt!

Heb je ervaring nodig met wol of vilten voor het maken van een DIY speelkleed?

Nee, de pakketten zijn zo gemaakt dat je zowel met als zonder ervaring een speelkleed kan maken. Met de bijgesloten gebruiksaanwijzing en het bijbehorende beeldmateriaal kan iedereen een prachtig speelkleed maken!

Kan ik speelmateriaal van Het huis van Pluis verkopen in mijn winkel?

Op de speelkleden zit maar een kleine winstmarge. Hierdoor is de afdracht aan speelgoedwinkeltjes niet of nauwelijks te realiseren. Toch interesse? Neem contact op via info@hethuisvanpluis.nl

  • logo
    logo

    Staat je vraag en/of antwoord er niet bij? Stuur snel een mailtje naar Het huis van Pluis.
    Je vraag wordt dan z.s.m. beantwoord.

Nieuwsbrief

Ontvang 6x per jaar de nieuwsbrief vol inspiratie en tips om jouw kids fantasierijk én verantwoord te laten spelen!
Aanmelden
© 2018 - 2022 Het huis van Pluis | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel